Toivon, että tuleva vuosi on sinulle erityisen hyvä. Onneksi on olemassa paljon asioita mihin vuoden aikana voit itse vaikuttaa ja niihin loppuihinkin voit itse valita kuinka niihin suhtaudut. Uskon, että hyvä vuosi ei rakennu pelkästään sattumalta, vaan voit itse vahvasti vaikuttaa siihen. Aivan kuin hyvä fyysinen kunto ei myöskään tule vahingossa tai sattumalta, vaan se on tietoisen tekemisen tulos. Kukaan ei yleensä mene vahingossa lenkille! Sama pätee myös muihin asioihin. Siksi haluan antaa sinulle muutaman vinkin mitä voit itse kokeilla tehdäksesi itsellesi tietoisesti mahdollisimman hyvän vuoden. Olen itse toiminut näin jo vuosien ajan ja uskon siitä olevan hyötyä sinullekin. Aivan ensiksi käännä katse meneillä olevaan vuoteen. Voit pohtia ja halutessasi myös kirjoittaa asioita ylös muistikirjaasi. Tässä muutama asia mitä toivon sinun pohtivan:
Käännä katse tulevaan vuoteen. Pohdi ja halutessasi kirjoita asiat muistikirjaasi.
Ja sitten vain elä elämäsi todeksi. Anna palaa! Kukoista ja nauti! Iloitse matkan teosta! Loistavaa vuotta 2016 sinulle! Baby, you're a firework Come on, let your colours burst!
0 Comments
Useimmat meistä haluavat voida hyvin ja olla mahdollisimman elinvoimaisia. Kannattaa tarkistaa ettet huomaamattasi laske omaa energiatasoasi valittamisella. Valittaminen vie voimia ja imee energiaa kuin Harry Potterin kuolonsyöjät. Se on kuitenkin varsin yleistä ja tapahtuu usein huomaamatta. Yleisimpiä valittamisen aiheita ovat esim. sää ” Voi kun on harmaata ja pimeää”, yhteiskunnallinen tilanne ”Onko tänne pakko ottaa pakolaisia kun omassa maassakin on köyhyyttä”. Kiire on myös varsin tavallinen teema ” Voi kun on niin kiire ettei ehdi tehdä mitään”. Mitä vanhemmaksi tullaan, sen tavallisempaa on valittaa terveydentilanteesta ” Voi voi kun selkään koskee”. On hyvin tavallista, että me jopa kilpaillaan siitä, kummalla menee huonommin. Kummalla on enemmän kiire ja enemmän töitä. Kenellä on enemmän sairauksia. Valittaminen ja kehittäminen työpaikalla Omalla tavallaan yhdessä valittaminen tuo myös yhteenkuuluvuuden tunnetta esim. työpaikan kahvihuoneessa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että harvemmin valittamisella rakennetaan ja todella muutetaan mitään. Useimmiten tällainen yhdessä tapahtuva valittaminen vain laskee kaikkien energiatasoa ja vie voimia. Tulee raskas olo. On hyvin tyypillistä, että työpaikoilla asioista valitetaan kahvihuoneessa ja tupakkapaikalla. Työpaikalla asioista kannattaa puhua rohkeasti ja mahdollisimman avoimesti palavereissa. Puhu ennemmin työpaikalla kehittämiskohteista palavereissa tähän tyyliin: ”Hei olen huomannut työssäni tällaisen ongelman… en pysty ratkaisemaan sitä yksin ja kaipaan siihen teidän apua. Mitä me voisimme yhdessä tehdä jotta tilanne muuttuisi paremmaksi?” Valittaminen vaikuttaa fysiologiaan Valittaminen on vaikuttaa omaan fysiologiaan ja sitä kautta energiatasoon. Sillä ei ole lopulta niinkään väliä mikä valittamisen aihe on. Kannattaa tarkistaa omalta osaltasi mihin haluat käyttää voimavarojasi. Valittaminen kannattaa lopettaa tietoisesti Maailma on täynnä valittamisen aiheita. Joidenkin asioiden tullessa kuntoon uusia valittamisen aiheita löytyy aivan varmasti. Aina. Valittaminen kannattaakin lopettaa tietoisesti. Vinkit uuden toimintamallin rakentamiseen:
Eeva Ojalehto |
Arkisto
March 2022
kategoriat |
Unelma elämä |
Proudly powered by Weebly
|